Een blog beginnen

Een Blog Beginnen

Gepubliceerd op 02 Aug 2021

Klein Boonschate, Albert
Klein Boonschate, Albert

Freelance | PHP Symfony - Developer

Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en ga nu wekelijks een blog bijhouden over jawel, bloggen & Beeterr Websites. In mijn sprankelende carrière bij ESTG van maar liefst 2 maanden kwam ik Suzanne Peters tegen. Zij is schrijfster en volgt eenzelfde uitdaging. Hoewel we enkele woorden hebben gewisseld heeft Suzanne mij geïnspireerd om hetzelfde te doen, via linkedin, met uiteraard als doel om meer bezoekers naar je website te brengen. 

Mijn eerste blog item

Dit is mijn eerste echte blog item en dat is deels ook een beetje spannend. Als er iemand hier het liefst stilletjes achter zijn laptop kruipt met zo min mogelijk menselijke interactie ben ik het wel. Maar het is soms goed nieuwe dingen te proberen, toch? In deze blog wil ik het mysterie van bloggen ontrafelen en de resultaten wil ik etaleren in een wekelijkse blog vol met tips, suggesties en andere handreikingen zodat jij ook van je blog een succes kan maken. 

Waarom een blog beginnen? 

Ik krijg vaak te horen dat een blog op je website noodzakelijk is om meer organisch verkeer naar je website te leiden. Veel bedrijven struikelen al over het woord om vervolgens te zeggen dat ze geen tijd hebben om een blog te onderhouden laat staan om er een te beginnen. Dat begrijp ik maar de keerzijde is dat je dan voor je bezoekers moet betalen via facebook of google Adwords, etc, klanten kosten geld. Tenminste, als je van je dienst of product online een succes wil maken. In deze blog wil ik proberen te achterhalen hoe je een blog kan beginnen, waar op je moet letten en hoe je deze succesvol maakt. Deze informatie zal ik delen zodat hopelijk ook jij er je voordeel mee kan doen. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Albert Klein Boonschate. Ik ga normaliter door het leven als freelance PHP-ontwikkelaar en Beeterr Websites is mijn bedrijf. Nu de corona crises ook in Europa aanwezig is moet ik eerlijk bekennen dat ik meer vrije tijd beschikbaar heb dan me lief is. Deze wil ik besteden aan mijn blog en Beeterr Websites zodat hopelijk, als het leven straks weer een iets wat normalere vorm aanneemt we terug kunnen kijken op een productieve tijd. 

Hoe gaan we bloggen?

Nou, wat leuk dat je dat vraagt, ik zal wekelijks en soms maandelijks een update geven over het aantal bezoekers en of we vooruitgang hebben geboekt. Tevens moet ik zeggen dat ik nooit eerder lange artikelen heb geschreven en het kan maar zo dat ik de verkeerde suggesties opvolg met een verkeerd resultaat als gevolg, ook dat zal ik hier melden. 

Startpunt

Via onderstaande URL kun je de statistieken bekijken van week 18. Dit btreft alleen de organische zoekresultaten. 

https://beeterr.nl/upload/id/100080.png

Heb jij overigens opmerkingen of suggesties dan zijn deze meer dan welkom. Dank voor het lezen, volgende week meer.

Blog Blog

Bloggen Bloggen

Een blog beginnen Een Blog Beginnen | Het Fundament