Website laten maken

Een website laten maken

Gepubliceerd op 02 Aug 2021

Klein Boonschate, Albert
Klein Boonschate, Albert

Freelance | PHP Symfony - Developer

Succesvolle websites alswel succesvolle bedrijven worden vaak door meerdere personen bedacht & ontwikkeld. En om een website te laten maken kunnen er verschillende redenen bestaan. Wil je niet zelf aan de slag of heb je simpelweg de tijd niet om een het e.a. in elkaar te zetten dan is een website laten maken een prima optie. Maar ook kennis kan ontbreken en laten we eerlijk zijn, er zijn een hoop zaken waarmee je rekening moet houden is een succesvolle website het beoogde resultaat. 

Als ik terug kijk op mijn leven en bekijk welke acties mezelf of mijn bedrijf het meeste succes hebben gesorteerd zijn er vaak andere personen bij betrokken. Alleen het gesprek aangaan en ideeen uitwisselen kan tot nieuwe inzichten en mogelijkheden leiden en dat is mijn inziens al bijzonder. Denk maar niet dat je alles weet, integendeel. 

Vermoedelijk is de eerste vraag al beantwoord, "is het zinvol om een website laten maken"? Het antwoordt is uiteraard ja, maar, daar hangen wel wat kosten aan en, wat zijn deze kosten en waar moet ik opletten? Nou, leuk dat je dat vraagt, we proberen hieronder het e.a. uiteen te zetten. 

Kosten website laten maken

De kosten kunnen sterk verschillen en dat is in correlatie met het soort website wat moet worden geleverd. Onderstaande voorbeelden gaan uit van eenvoudige websites ofwel geen webshops of andere maatwerk software applicaties. Laatstgenoemde valt wat ons betreft onder het kopje maatwerk software en de kosten daar kunnen astronomisch zijn. Dus laten we deze afslag niet nemen.

Heb je slechts enkele pagina's en wat uren over dan kun je zelf het e.a. in elkaar zetten. Een homepage, diensten pagina en een contact pagina kan vaak al voldoende zijn om jouw bedrijf te lanceren en de eerste klanten binnen te halen. Je kan hier een gratis website maken en direct aan de slag. Je hoeft op voorhand niks te installeren of te ontwerpen, een account is voldoende en alle tools zijn aanwezig om jouw opweg te helpen naar een succesvolle website. Kantekening hier is wel dat je je eigen uren besteed en dat is waarom dit een veel gekozen optie is voor veel startende ondernemers.

Een professionele website

Wil je toch een stap zetten naar meer een professionele website dan is een goed design, content & logo onmisbaar. Is het een zzp website met enkele pagina’s dan kun je rekenen op een bedrag van rond de 500 tot 1500 EUR. Dat is inclusief design & logo, enkele teksten en de initiële installatie op het gewenste domein. Plus het gemak dat iemand naar jouw website kijkt en beheert. Dus wil je zaken gewijzigd hebben dan hoef je zelf niet het e.a. te verrichten en dat scheelt weer tijd en de nodige frustratie. 

Een MKB-website

Oke, de volgende stap is wel een website voor een bedrijf met meer medewerkers. Is het een MKB-website voor een klein bedrijf, zeg 5 tot 15 medewerkers dan kom je snel uit op tussen de 5000 tot 10000 EUR. Dat komt voornamelijk omdat er meer uren worden besteed aan content. Er wordt tijd besteed om het verhaal wat je wil zenden overeenkomt met de doelstellingen van jouw bedrijf. En dat is zeer belangrijk want een goede website moet bijdragen aan het succes van de onderneming. Tevens wordt gekeken naar juist beeld en het e.a. hangt veelal samen met de nodige marketingcampagnes. De website is eveneens meer voorzien van interactieve elementen en moet mogelijkheden bieden om zowel op SEO-gebied als wel in marketing te leveren. Bijvoorbeeld meer formulieren, kunnen registeren op de website, eenvoudig nieuwe landinspagina kunnen aanbrengen en verre gaande SEO mogelijkheden om het gebruikersgemak en resultaten te verbeteren. 

Enterprise

En als laatste is natuurlijk de enorme Enterprise websites voor grote bedrijven. De extra kosten in dit onderdeel en voor dit soort bedrijven is veelal uren om deze enorme websites te ontwikkelen en te onderhouden als wel de enorme hoeveelheden bezoekers die dagelijks de website bezoeken. Tevens zijn grotere bedrijven onderhevig aan meer regelgeving in hun sector en hierin moet de website uiteraard ook voorzien.

Oke, leuk allemaal maar waar moet ik als kleine zelfstandige dan opletten wil ik een website maken. Wees praktisch, welk doel heb je voor jezelf als ondernemer gesteld. Een website moet daarbij helpen. Voor kleine bedrijven is een eenvoudige website vaak al voldoende.

De meest gebruikte redenen voor bezoekers om op een website van een kleine ondernemer terecht te komen is;

  1. Verkennen van de aangeboden diensten
  2. Voor een telefoonnummer of email-adres
  3. Voor overige gegevens zoals btw nummer of iban

De website moet daarbij wel goed functioneren en bezoeker alswel de eigenaar van de website helpen. Laatst genoemde is tevens ons doel bij beeter.nl.

 

Contact Contact

Start vandaag Start vandaag